Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header september 2013 versie 2

 

Webpagina nieuwbouw live

De pagina www.che.nl/nieuwbouw is vernieuwd. Op deze pagina vinden (potentiële) studenten, medewerkers, decanen en relaties uit het werkveld informatie over de herhuisvesting van de CHE. In de tijdbalk worden alle mijlpalen weergegeven. Ook is er een grote bibliotheek met beeldmateriaal.

Studenten nemen intrek campuswoningen

Op 12 september is ook het laatste blok studentenwoningen op de Kenniscampus Ede opgeleverd. Verspreid over 52 woningen verhuurt Idealis op de Kenniscampus Ede in totaal 260 studentenkamers. Naast studenten van de CHE wonen op de Hoefweg ook veel Wageningse studenten.

Iris José, eerstejaars studente Verpleegkunde aan de CHE, is direct begonnen met de inrichting van haar kamer. Ze is vooral benieuwd naar wie haar medebewoners zijn: “Ik heb nog geen idee met wie ik hier ga samenwonen. Dat is best spannend.” De bewoners hebben een kamer van 13 tot 17 m2 en delen de woonkeuken en het sanitair. Alle kamers hebben vloerbedekking, een eigen wastafel en internetaansluiting.

Het nieuwbouwproject is gebouwd in opdracht van woningcorporatie Woonstede en omvat naast de studentenkamers ook woningen voor het project Kamers met Kansen en begeleid wonen bij de RIBW.

Planning herhuisvesting CHE

Niet alleen de nieuwe campuswoningen bepalen straks de aanblik van Kenniscampus Ede aan de Zandlaan. Volgens planning gebruikt de CHE vanaf januari 2015 een nieuw gebouw tegenover het hoofdgebouw. Het huidige noodgebouw wordt vervangen door nieuwbouw. Tijdens of aansluitend zal het hoofdgebouw verbouwd worden.

Het definitieve ontwerp is eind april tot stand gekomen. In juli en augustus heeft het eerste deel van de aanbesteding plaatsgevonden, de zogenaamde selectiefase. Er zijn vanuit 23 aanmeldingen, vijf aannemers geselecteerd die mee doen in de gunningsfase van de aanbesteding. Begin september zijn de aanbestedingsstukken gepubliceerd. De gunningsfase wordt tussen september en november voorbereid. De vijf aannemers worden voorzien van alle noodzakelijke documenten om te komen tot een aanbestedingsprijs, een plan van aanpak en een planning.

Het doel is dat de vijf inschrijvende partijen eind oktober hun aanneemsom en bijbehorende plannen inleveren. De beoordeling en gunning vindt vervolgens plaats op basis van vooraf vastgelegde criteria. Begin december zal ‘de winnende’ aannemer dan definitief bekend zijn.

Als alles volgens plan verloopt, zal vanaf begin december 2013 gewerkt worden aan de voorbereiding van de uitvoeringsfase, zodat in januari 2014 gestart kan worden met de bouw.

Voorafgaand aan de nieuwbouw wordt het oude gebouw van d’Overkant gesloopt. Om het verlies van lokalen op te vangen, wordt door de afdeling Huisvesting & Beheer en Inkoop gewerkt aan een plan voor tijdelijke huisvesting waarbij geopteerd wordt voor huur van vervangende lokalen in de directe omgeving van de CHE. Dit plan moet eind oktober 2013 gereed zijn.

Eerste deel Zandlaan weer open

Gemeente Ede werkt aan betere en veiligere wegen op Kenniscampus Ede. Daarom doet de grootste verbindingsweg op de campus, de Zandlaan, haar naam momenteel eer aan.

Gelukkig is vanaf 3 oktober het eerste deel van de Zandlaan weer opengesteld voor verkeer. Dit betekent dat de Zandlaan bereikbaar is vanaf de A12 tot aan de studentenwoningen. Daarmee zijn ook de parkeerplaatsen rondom d´Overkant ook weer bereikbaar vanaf de Zandlaan.

Tot eind oktober wordt gewerkt aan Zandlaan Oost, vanaf de Hoefweg tot aan het kruispunt met de Diedenweg, net voor de rotonde. PTC+/VTC en Het Streek zijn bereikbaar vanaf de ingang bij de SAP-fabriek. Bedrijven aan de Hoefweg zijn vanaf de Reehorsterweg bereikbaar. Fietsers kunnen blijven fietsen op het zuidelijke fietspad van de Zandlaan. Ze kunnen ook gebruik maken van het fietspad van het sportpark Hoekelumse Eng.

 

CHE op Kenniscampus Ede

De CHE ligt in een gebied dat zich al concentreert op beroepsonderwijs, vmbo, mbo en hbo. De bestuurders van negen organisaties, waaronder de CHE en andere onderwijs- instellingen, sloegen in 2009 de handen ineen om een hoogwaardige kenniscampus te realiseren. De gedeelde ambitie? Het realiseren van een hoogwaardig en goed aansluitend onderwijs- en kennisaanbod in een aantrekkelijke omgeving met regionale uitstraling.

Impressie CHE

 

 

Tijdens de bouw

In de periode van herhuisvesting houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit doen we wekelijks via de Personeelsinfo en maandelijks via deze digitale nieuwsbrief. En natuurlijk grijpen we ook andere middelen en momenten aan om je te informeren.


 
 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden voor deze nieuwsbrief door een mail te sturen naar marketing@che.nl