Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

nieuwsbrief juni 2013

 

20 juni open dag

Wil je meer weten over studeren bij de academie Theologie? Kom dan naar onze open dag! De volgende keer is donderdag 20 juni van 18.30 - 21.00 uur.open dag

 

Themaweek man-vrouw

themaweek manvrouw

Onze eerstejaars studenten GPW hebben ieder jaar een themaweek man-vrouw. Wat is de invloed van je man of vrouw zijn op de manier waarop je je werk opvat, de roeping ervaart?! Daar wordt actief over nagedacht. En uiteraard doen we échte mannen en vrouwenactiviteiten.

Verslag van een stage

Theo Vreugdenhil is afkomstig uit een zendingsfamilie. Toen hij op zijn 18e tot geloof kwam, is hij begonnen aan de opleiding GPW. Als stagiair heeft Theo de coördinatie in handen van de Alphacursus in Nieuwegein-Vreeswijk. "Ik vind het fascinerend om te zien hoe mensen aanhaken, hoe ze het proces doormaken naar het christelijk geloof".

In een grote gemeente is altijd veel te doen. "Er wordt regelmatig een beroep op me gedaan; ik moet dichtbij de doelen blijven die we voor deze stage hebben geformuleerd."

"Onlangs ging ik op bezoek bij een vluchteling. Hij kwam uit het Midden-Oosten, waar hij lid was geweest van de ondergrondse kerk. Ongelooflijk, dacht ik, toen hij zijn levensverhaal vertelde. Wat is God groot!"

Godsdienstleraar worden? Lees onze 10 tips!

GL-voetbalWaar kom je beter in contact met jongeren dan op een school? Zo’n 30 uur per week zijn ze daar. Als leraar godsdienst of levensbeschouwing ga je dagelijks in gesprek met ze. Maar hoe word je een (goede) leraar? Op de CHE helpen we je graag op weg.

Lees de 10 concrete tips op onze website om leraar te worden of als je het al bent om je te verdiepen!

Amerikaanse gasten op de CHE!

Regelmatig organiseren we studiedagen met mensen vanuit het werkveld. Op 23 april jl. bracht Tony Campolo uit Amerika een bezoek aan de CHE. Een bijzondere man met een bijzondere boodschap! Over Jezus' oproep om te zorgen voor de armen, weduwen en wezen. Bekijk het filmpje.

Tony en Miranda

 

Nieuw Weblog Academie Theologie

foto weblog

Sinds kort heeft de Academie Theologie een eigen blog. Neem eens een kijkje en laat weten wat je er van vindt!

Special Experience Day met Matthijs Vlaardingerbroek

Op 27 maart 2013 gaf Matthijs Vlaardingerbroek een workshop op onze drukbezochte Special Experience Day! Kijk wat hij te vertellen heeft over het werkveld van een hbo-theoloog.

Matthijs Vlaardingerbroek

De samenleving heeft jonge sociale pioniers nodig!

Het was 2009 toen ik, als Missionair Diaconaal GPW-er lessen ‘samenlevingsdiaconaat’ volgde. Zelf was ik altijd erg gericht op de so called ‘3e wereldlanden’, maar door dit vak ontdekte ik dat je met missionair/diaconaal werk ook dichtbij kan beginnen. Klinkt misschien naïef, maar tot die tijd had mijn focus en interesse altijd op het buitenland gelegen. → lees verder.

Auteur: Joline Zuidema, oud student en nu werkzaam voor Netwerk TijdVoorActie

 
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede
Tel: 0318-696318 
theologie@che.nl 
Routebeschrijving

 


 
   
  Facebook logo LinkedIn logo
De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld je af via theologie@che.nl