Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

November 2012

 

Ervaar het op de Special Experience Day!

 

29 november 2011: rond 10 uur stromen zo'n 86 nieuwsgierige scholieren de collegazaal binnen. Zij gaan aan de hand van een casus rondom het opzetten van een vakantiepark, kennis maken met de opleidingen Bedrijfskunde MER en Human Resource Management. Scholieren worden begeleid door docenten en studenten, die hen ondertussen meer vertellen over de inhoud van de opleidingen.

28 november 2012 staat er weer zo'n dag gepland. Ben jij erbij? Geef je snel op, samen met 4 klasgenoten, via www.che.nl/specialexperienceday

 

 

Organisatieanalyse in jaar 1

 

multivlaai

Vlaaien, fietsen, kleding, parfum… Bedrijfskunde is héél veelzijdig! Studeer je bij M&O, dan studeer je in de praktijk, want elk vak is verbonden aan de praktijk. Zo ook het 1e jaars vak Organisatieanalyse, waarin bedrijven uit deze en andere branches bezocht en onderzocht werden.

Hendrik de Goffau en Steffanie Wijnhout interviewden de bedrijfsleider van de Multivlaai in Utrecht en leerden zo niet alleen hoe je een gesprek in goede banen leidt, maar kregen ook een kijkje in het reilen en zeilen van dit bedrijf: hoe gaat men om met bv. toekomstverwachtingen, kansen en bedreigingen, financiële cijfers en marketing. Een mooie manier om al doende te leren, maar ook leuk voor de betrokken bedrijven: de studenten zorgen namelijk voor free publicity door het schrijven van een artikel voor (lokale) media.

Survivallen

  Klimmen en abseilen, heeft dat ook met Bedrijfskunde en HRM te maken? Zeker! De opleidingen zijn nog veelzijdiger dan je denkt. Je gaat in jaar 1 een week naar de Ardennen om te leren omgaan met onbekende en soms onaangename situaties. Aan deze leerervaring denk je nog vaak terug tijdens de coaching die je krijgt.

'Ik heb de Ardennenweek als een leuke, maar vooral bijzonder leerzame week ervaren. Door de activiteiten heb ik m’n klasgenoten beter leren kennen. En dat helpt om straks, voor opdrachten en projecten, beter samen te kunnen werken. Al met al was het echt gezellig en we hebben veel lol gehad!' Sjan Bogert, 1e jaars Bedrijfskunde MER

BKM- en HRM-studenten beste 'ondernemers in één dag'

   
De Global Entrepeneurship Week organiseerde 14 november ‘leren ondernemen in 1 dag’. Studenten van verschillende hbo’s ontwikkelden een businessidee tot een concreet plan en ontdekken zo de ondernemer in zichzelf. Tijdens dit evenement speelden tijd en geld, net als in het échte ondernemersleven een cruciale rol. Na een spannende dag behaalden M&O-studenten Hans Boonstra, Gerjan Aalbers, Sarah van den Berg en Sanne Wakker, onder leiding van docent Dirk Goijert, de eerste prijs!

Zij kwamen met een nieuw soort drinkbeker: een hippe, kartonnen beker met een mooi design die verkleurt zodra de gemiddelde drinktemperatuur is bereikt. Met de doordenking van de productie en verkoop van dit idee wonnen zij de prijs.

 

Voor meer praktijkverhalen kijk bij 'Lees meer'.

 

 

In deze E-M&O

- Terugblik Special Experience Day
- Jaar 1: Organisatieanalyse
- Survivallen
- En de winnaar is...

HRM/BKM in het kort

HRM staat voor Human Resource Management en BKM staat voor Bedrijfskunde MER. Samen kun je dit ook wel Mensgerichte Bedrijfskunde noemen. De nadruk in de opleidingen ligt op de sociale en zakelijke kant van mensen en organisaties. Beide opleidingen hebben een eigen accent.
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
Tel: 0318-696300 
info@che.nl
www.che.nl
Routebeschrijving 


 

Contact

Christelijke Hogeschool Ede

Lucie Hofsink - van Moolenbroek
Tel: 0318-696438
pr-MO@che.nl 

Website 


 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar pr-mo@che.nl