Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

Juni 2012

 

Geslaagd of gezakt?

Voor wie geslaagd is: GEFELICITEERD! Heb je al een keuze voor een studie gemaakt? Veel plezier met deze vervolgstap en we hopen natuurlijk dat je de keuze voor ons hebt gemaakt. Heb je nog geen keuze gemaakt? Je kunt je nog steeds inschrijven voor Bedrijfskunde MER of Human Resource Management. Er zijn geen voorlichtingsactiviteiten meer, maar je kunt nog steeds een brochure aanvragen of je vragen stellen via pr-mo@che.nl

Voor wie niet geslaagd is: wat vervelend voor je. Sterkte met de verwerking en succes met het afronden van de HAVO of VWO. Had je jezelf al ingeschreven? Jammer dat je niet gelijk in september kunt starten, maar volgend jaar ben je zeker weer meer dan welkom!

Op reis

Wil jij weten hoe men in het buitenland omgaat met verschillende culturen? Of hoe wordt in het buitenland een besluit genomen? Wat is waardig werk, en welke rol speelt het minimumloon in Europa? Deze vragen worden behandeld bij het vak International HRM. Maar leuker nog is het feit dat je naar Roemenie toe gaat om de verschillen zelf te ervaren!

De reis voor de International HRM studenten is net begonnen. Van 20-30 juni verblijven zij in Roemenië. De reis werd voorbereid door in een projectgroepje een paper voor te bereiden over een HRM-thema waarvan je de inhoud op hoofdlijnen presenteert aan de studenten van de Vest University in Timisoara. Samen met die studenten doe je vervolgens een klein onderzoek binnen een bedrijf of organisatie in of rond de stad waar de universiteit

Zaken doen in het buitenland

In het buitenland zaken doen, gaat vaak anders dan in Nederland. In het laatste blok konden studenten Bedrijfskunde MER het vak International Business volgen. 

Bij dit vak werden kennis, ervaringen en vaardigheden opgedaan die nodig zijn om internationaal zaken te kunnen doen. Ook bij dit vak hoorde een reis naar Roemenië, maar dan naar Cluj. Harrie is ook mee geweest en vertelt: ‘Mijn reis naar Roemenië was een hele ervaring. Het was leuk om te kijken hoe men in een andere cultuur zaken doet. Daarnaast was er genoeg ruimte om samen met de Roemeense studenten de stad te verkennen, te dineren en uit te gaan. Hierdoor leerde je de Roemeense cultuur echt kennen en verbeterde je bovendien je eigen Engels. De Roemenië reis is een waardevolle aanvulling op de minor omdat het vak meer gaat leven als je het zelf ervaart.'

Alweer 10 jaar Bedrijfskunde MER!

In mei vierden we alweer het 10 jarig jubileum van Bedrijfskunde MER! Dr. Marcel Becker heeft een lezing gehouden over het thema de Integere professional. Daarna was er een uitgebreide barbecue om dit heugelijke feit te vieren. Ook alle oud studenten waren uitgenodigd en met elkaar hebben we een mooi feest gevierd.


Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum is er een filmpje gemaakt, ook over het thema de Integere professional. Bekijk het filmpje hier.

Afscheid nemen

Afgelopen week hebben we afscheid genomen van 14 buitenlandse studenten. Zij hebben allemaal een  verschillende achtergrond en hebben een half jaar lang vakken gevolgd, samen met studenten van Bedrijfskunde MER en Human Resource Management. Naast het volgen van vakken hebben ze een stage gelopen, bedrijfsbezoeken gedaan en natuurlijk cultuur gesnoven.                

 

In deze E-M&O

- Geslaagd of gezakt?
- Op reis
- Zaken doen in het buitenland
- Feestje!
- Afscheid nemen

HRM/BKM in het kort

HRM staat voor Human Resource Management en BKM staat voor Bedrijfskunde MER. Samen kun je dit ook wel Mensgerichte Bedrijfskunde noemen. De nadruk in de opleidingen ligt op de sociale en zakelijke kant van mensen en organisaties. Beide opleidingen hebben een eigen accent.

Aanmelden via Studielink

Als je aan de CHE wilt studeren, kun je je aanmelden via het inschrijfprogramma Studielink. Kijk voor meer info op de website.
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
Tel: 0318-696300 
info@che.nl
www.che.nl
Routebeschrijving 


 

Contact

Christelijke Hogeschool Ede

Lucie Hofsink - van Moolenbroek
Tel: 0318-696438
pr-MO@che.nl 

Website 


 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar pr-mo@che.nl