Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
Header Welkom def

E-M&O Mei 2013

 

Teken jij ook voor de opleiding BKM/HRM?

De examens zitten erop en voor veel van jullie is de vakantie begonnen! Voor iedereen die is geslaagd: alvast hartelijk gefeliciteerd! Voor wie is gezakt of nog een herexamen moet doen: veel succes. Heb jij jezelf al ingeschreven voor een opleiding Bedrijfskunde MER of HRM? Zo niet, doe het nu! Twijfel je nog? Je kunt al je vragen stellen via pr-mo@che.nl . Of kom naar onze openavond op 20 juni. Tot dan!

Gastheer in eigen land

Reinier Polinder (derdejaars BKM) heeft al eerder een Amerikaanse student in huis gehad. Dit jaar werd hij benaderd met de vraag: "Zou je buddy willen worden van een Roemeense student die in Ede komt studeren?" 'Die uitdaging ben ik aangegaan. Het is ontzettend leuk om de verschillen in cultuur te benoemen, vooroordelen te bevestigen en te ontkrachten.

Gastheer in eigen land: het is confronterend en verrijkend. Je wordt aan het denken gezet en bekijkt de Nederlandse cultuur eens door een heel andere bril. De normale dingen komen op losse schroeven te staan en je kunt niet om een heroriëntatie heen. Het is echt aan te bevelen buddy te worden van een student die de moeite neemt om naar Nederland te komen.'

 

 

Loopbaankeuzes maken...

In het laatste blok van het eerste jaar kun je Loopbaanontwikkeling en Arbeidsbemiddeling volgen. Het centrale thema van deze minor is loopbaanbeslissingen:
- je leert over de commerciële kant van de loopbaanwereld,
- je verdiept je in de theorie over het maken van loopbaankeuzes, 
- en wat je leert, pas je toe in een studieloopbaanoriëntatietraject  met havo 4 leerlingen. 

Maaike: 'In dit vak leer ik vooral veel over mezelf door het maken van een zelfanalyse en in het contact dat ik met de leerlingen. Dit alles vind ik heel interessant en verrassend en daarom is deze minor voor mij een echte uitdaging.'

Stage lopen in jaar 2

Rozemarie Hendrikse (tweedejaars student Bedrijfskunde-MER): 'Ik loop nu stage op afdeling inkoop bij Opella, een zorginstelling in Ede. Het bevalt ontzettend goed en de tijd vliegt voorbij. Omdat je als bedrijfskundige breed wordt opgeleid ben je ook breed inzetbaar in het bedrijf. Hier leer ik bijvoorbeeld interne en externe klanten te woord te staan, ik raak steeds beter op de hoogte van de juridische gevolgen/ voorwaarden van contracten en ik leer werken met inkoopprogramma's, contractensystemen en excel. Ook het aanvragen van offertes en het plaatsen van bestellingen valt onder mijn dagelijkse werkzaamheden. Je leest het wel, genoeg te doen!'

Met trots presenteren wij: onze nieuwe profielen!

Twijfel jij tussen Commerciële economie en Bedrijfskunde of tussen Bedrijfseconomie en Bedrijfkunde? Kom dan Bedrijfskunde studeren aan bij ons. Wij bieden namelijk vier nieuwe profielen aan die een mix zijn tussen bijvoorbeeld commerciële economie en bedrijfskunde. De profielen zijn:

- Commerciële bedrijfskunde
- Bestuurlijke bedrijfskunde
- Innovatieve bedrijfskunde
- Financiële bedrijfskunde

Opleiding in beeld

 

In deze E-M&O

- Inschrijven?!
- Gastheer
- Loopbaankeuzes
- Stagelopen
- Nieuwe profielen
- Opleiding in beeld

HRM en BKM in het kort

HRM staat voor Human Resource Management en BKM staat voor Bedrijfskunde MER. Samen kun je dit ook wel Mensgerichte Bedrijfskunde noemen. De nadruk in de opleidingen ligt op de sociale en zakelijke kant van mensen en organisaties. Beide opleidingen hebben een eigen accent.
 

Bezoekadres

Christelijke Hogeschool Ede
Oude Kerkweg 100
6717 JS Ede
Tel: 0318-696300 
info@che.nl
www.che.nl
Routebeschrijving 


 

Contact

Christelijke Hogeschool Ede

Lucie Hofsink - van Moolenbroek
Tel: 0318-696438
pr-MO@che.nl 

Website 


 
   
  Facebook logo
Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar pr-mo@che.nl